۲۳ فروردین ۱۳۹۱، ۱۰:۳۱

لطیفیان خبر داد:

تشخیص آفات و آلودگیهای پنهان خرما در خوزستان

تشخیص آفات و آلودگیهای پنهان خرما در خوزستان

اهواز - خبرگزاری مهر: معاون پژوهشی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور گفت: محققان خوزستانی با استفاده از روشهای نوین، موفق به تشخیص آفات و آلودگیهای پنهان خرما در مراحل مختلف رشد شدند.

علی لطیفیان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در این روش که برای نخستین بار در کشور اجرا می شود محققان خوزستانی با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری علاوه بر تشخیص گونه های آفات، قادر به تشخیص و شناسایی انواع آفات خرما در مراحل مختلف رشد لارو و میزان تراکم آنها شدند.

وی با اشاره به اینکه این طرح به درخواست رئیس جمهور و به منظور جلوگیری از مرجوع شدن خرمای صادراتی کشور اجرا شده، تصریح کرد: با اجرای این طرح علاوه بر افزایش سرعت و دقت در تشخیص و استانداردسازی محصول صادراتی، 50 درصد در هزینه ها نیز صرفه جویی می شود.

معاون پژوهشی موسسه تحقیقات خرما و میوه های گرمسیری کشور افزود: در روش قدیمی برای صادرات خرما با مشاهده مستقیم و شکاف زنی خرما کیفیت محصول بررسی می شد که در آن روش تنها آفات آشکار قابل تشخیص بود ولی در روش نوین کنونی آفات در همه مراحل رشد شامل تخم، ‌شفیره و لارو قابل شناسایی و کنترل است.

استان خوزستان دارای 43 هزار هکتار نخلستان است که از این میزان 31هزار هکتار نخلستان بارور و 12 هزار هکتار نخلستان جوان و غیر بارور است. از این میزان سالانه 160 تا 170 هزار تن خرما تولید می شود که حدود 50 هزار تن خرما از استان خوزستان به خارج از کشور صادر می شود.
کد خبر 1574077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha